Over ons

Over ons

Wij maken adverteren weer leuk én effectief!

iSponsor BV maakt als mediabedrijf enerzijds adverteren weer leuk én effectief en ondersteunt anderzijds goede doelen, stichtingen en sportverenigingen bij het werven van financiële middelen. iSponsor is in april 2018 opgericht door twee jeugdvrienden, Johan en Marco, die elkaar al kennen sinds de peuterspeelzaal in het Drentse dorp Norg. Ruim 30 jaar later startten zij iSponsor, wat nota bene gevestigd is boven diezelfde peuterspeelzaal!

Van vrienden naar zakenpartners

Na ruim 20 jaar ervaring in de mediabranche en met een berg kennis op zak vond Marco het een mooi moment om voor zichzelf te beginnen. Johan heeft na de studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen de KLM luchtvaartschool afgerond, en werkt al jarenlang als gezagvoerder bij de KLM. Johan had naast zijn baan als piloot ook behoefte aan een ‘down to earth’- uitdaging. Een uitgelezen moment voor de jeugdvrienden om samen een nieuwe uitdaging te starten.

Marco liep in er in de mediawereld tegenaan dat de branche te vaak blijft hangen in oude vertrouwde concepten en weinig innoveert. Hij wil juist graag de adverteerders weer op nummer 1 zetten en werken aan een langdurige relatie waar alle partijen beter van worden. Kwaliteit en doen wat je zegt, daar staat iSponsor in de ogen van Marco
voor.

Van gezagvoerder KLM naar uitgever van familiespellen

Johan maakte uit de verhalen van Marco op dat adverteerders veel geld betalen om in een (regionaal) krantje te komen dat soms niet tot nauwelijks wordt gelezen. “Dat moet leuker en effectiever kunnen!”
De altijd ondernemende Johan bracht – naast zijn werkzaamheden als gezagvoerder
– de afgelopen jaren hobbymatig al meerdere spellen uit onder de vlag van zijn eigen uitgeverij, Bloom Games. Inmiddels worden er al vele duizenden van zijn spellen in de Nederlandse en Belgische huiskamers gespeeld. Eén spel wordt zelfs op Schiphol verkocht en gaat dus de hele wereld over. Johan ontwikkelde op een gegeven moment het kaartspel Buitenspel, een kaartspel waarin logo’s van bedrijven kunnen worden geïntegreerd.

Door logo’s te verwerken in het kaartspel, kunnen adverteerders op een unieke manier bouwen aan een ‘top of mind’ merknaam in de regio, aangezien hun logo tijdens een spelletje ‘Buitenspel’ vele malen de revue passeert. En omdat het kaartspel in een regio in een oplage van ruim 10.000 exemplaren wordt uitgebracht en gespeeld kan worden met vele personen, kan een adverteerder in potentie ruim 100.000 unieke personen bereiken. En dat gewoon in de positieve setting van een gezellig ‘potje kaarten’. Dat maakt adverteren weer leuk én effectief.

Het kaartspel wordt versterkt door het sportieve lifestyle magazine ‘in Topvorm’. Het kaartspel wordt samen met het magazine door amateurvoetbalverenigingen verkocht aan hun leden en achterban. Zo verdienen zij op hun beurt weer honderden tot duizenden euro’s voor de clubkas, zónder financiële risico’s of extra inzet van de vrijwilligers.

Het mes snijdt bij ons aan drie kanten

Johan: “Voor ons snijdt het mes aan drie kanten. Voor adverteerders maken we adverteren weer leuk én effectief, voetbalverenigingen kunnen geld verdienen voor de clubkas zónder financiële risico’s. En de leden steunen niet alleen hun vereniging, maar kopen ook meteen een supergezellig kaartspel én een leuk lifestyle magazine, dat ook nog eens vol zit met honderden euro’s aan kortingsbonnen. Dat maakt van iedereen een winnaar!”

Naast het concept ‘Buitenspel’ brengt iSponsor ook het magazine ‘Weldoen’ uit. ‘Weldoen’ is hét magazine voor schenken, nalatenschappen en goede doelen. Het magazine wordt 2x per jaar gedrukt in een oplage van 17.000 stuks en biedt goede doelen, stichtingen en vrienden van een podium om zich te presenteren aan een groot publiek. Het magazine wordt kosteloos verspreid onder ziekenhuizen, serviceflats, verzorgingstehuizen en notariskantoren in Nederland.   

iSponsor is écht maatschappelijk betrokken

Naast de steun van iSponsor aan goede doelen, stichtingen, voetbalverenigingen en – op termijn – andere sportverenigingen, wil iSponsor nog meer maatschappelijke betrokkenheid zijn. Zo wordt een deel van de opbrengst van de spellen Buitenspel gebruikt voor jaarlijkse donaties aan verschillende goede doelen in Nederland. Marco: “Ook gaan wij familiespellen doneren aan kinderziekenhuizen in Nederland. En voor de verzending van ons magazine ‘Weldoen’  doen we zaken met een instantie dat mensen in dienst heeft die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

“Om al onze ambities waar te maken, heeft iSponsor het team afgelopen juni versterkt met Michiel. Michiel is een ‘oude rot in het vak’ van de mediawereld en een waardevolle aanvulling voor ons team. Samen willen we adverteren weer leuk en effectief maken voor iedereen!”